maandag 29 oktober 2012

Bank, Hangmat of Hangbank?


De Hangbank van Campeggi, italiaans ontwerper, welke een simpel tuinbankje combineert met een hangmatje. Beetje krap maar toch leuk bedacht en uitgevoerd.

zie http://www.campeggisrl.it/siesta.html



Een hangmat of hangstoel ophangen.


Hoe hang je veilig een hangmat of hangstoel op?


Dat ligt voor een deel aan het materiaal waar de bevestiging aan komt. Wil je een hangmat aan een boom hangen gebruik dan geen bevestiging welke je echt in de stam draait. De boom vindt dit niet leuk en bij sommige houtsoorten (bijv. wilg) kan hechting teruglopen waardoor de haak op een gegeven moment los komt, met alle gevolgden van dien. Bij gebruik van een boom als ophangpunt neem een koord, touw  of band welke je om de gehele stamt spant. Geen schade aan de boom en makkelijk verwijderbaar. Een hangstoel hang je aan een stevige tak en op dezelfde manier op.

Als de bevestiging in een balk of paal komt, kan hier wel rechtstreeks in geschroeft worden. Zorg wel dat het een stevige paal/balk is.

Voor bevestiging in een muur binnen of buiten, gebruik een stevige ringoog, haak of keilbout en bevestig deze in een stevige muur.

Bekijk nu ons complete collectie ophangmaterialen op
http://rainbowhangmatten.nl/bevestigingsmateriaal-c-9.html

Verdere info en/of vragen, zie onze site www.rainbowhangmatten.nl
of stuur een email info@rainbowhangmatten.nl


woensdag 24 oktober 2012

Ben je op zoek naar een goedkope hangmat? Wij hebben diverse modellen die voor een echte bodemprijs weg mogen. Vanaf €10,- al.

Hangmatten uit retourzendingen (enkele),
Hangmatten welke uit het assortiment zijn genomen,
Ex-demo hangmatten,
B-keus,
en hangmatten met een foutje.

Interesse? Kom langs (graag op afspraak) of neem contact met ons op.

info@rainbowhangmatten.nl
www.rainbowhangmatten.nl

tel. 0229561011


dinsdag 23 oktober 2012

Benieuwd hoe hangmatten gemaakt worden? Dat kan volledig met de hand op weefgetouwen of machinaal zoals oa. Amazonas en La Siesta doen. 

Zie in het filmpje hieronder hoe de hangmatten van Amazonas gemaakt worden. 



woensdag 17 oktober 2012

Hangstoelen, lekker voor binnen.


Het seizoen voor hangmatten is nu wel een beetje over maar een hangstoel kunt u het hele jaar door gebruiken. Bijvoorbeeld in de serre, onder de veranda, voor de openhaard, in de kinderkamer en natuurlijk ook de slaapkamer.

Bij Rainbow Hangmatten hebben we een zeer groot assortiment hangstoelen. Van klein tot groot en van kleurig tot ecru. Bekijk ze hier allemaal.


Paloma chair


dinsdag 16 oktober 2012